Az aktuális jogi előírásoknak megfelelően és legjobb tudomásunk szerint tájékoztatjuk kedves látógainkat a 14 db jelölésköteles allergénről.
1. Glutént tartalmazó gabonafélék, azaz búza (például tönkölybúza vagy khorasan búza), rozs, árpa, zab illetve hibridizált fajtáik, valamint a belőlük készült termékek, kivéve:
búzából készült glükózszirup, beleértve a dextrózt is
búzából készült maltodextrin
árpából készült glükózszirup;
alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt gabonafélék.
3. Tojás és a belőle készült termékek
4. Hal és a belőle készült termékek, kivéve:
vitaminok vagy karotinoidkészítmények hordozójaként használt halenyv;
a sör és a bor derítőanyagaként használt halenyv vagy vizahólyag
5. Földimogyoró és a belőle készült termékek
6. Szójabab és a belőle készült termékek, kivéve:
teljes mértékben finomított szójababolaj és zsír;
szójababból származó természetes vegyes tokoferolok (E306), természetes D-alfa tokoferol, természetes D-alfa tokoferol-acetát, természetes D-alfa tokoferol-szukcinát;
szójabab olajából nyert fitoszterolok és fitoszterol-észterek;
szójabab olajából nyert szterolokból előállított fitosztanol-észter.
7. Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt), kivéve:
alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt tejsavó;
lakit
8. Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia- vagy queenslandi dió és a belőlük készült termékek, kivéve az alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt csonthéjasok
9. Zeller és a belőle készült termékek
10. Mustár és a belőle készült termékek
11. Szezámmag és a belőle készült termékek
12. Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben; a számítást a fogyasztásra kész termékekre vagy a gyártó utasítása alapján elkészített termékekre vonatkozóan kell elvégezni
13. Csillagfürt és a belőle készült termékek
14. Puhatestűek és a belőlük készült termékek
Amennyiben további információkra van szüksége, kérjük, vegye fel konyhánkkal a kapcsolatot:
» KAPCSOLAT »